onsdag 1. september 2010

Noe godt til helgen...

VANILJEKAKE



200 gram smør
5 dl sukker
1 l vaniljesaus
12 dl hvetemel
6 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Sukker og kanel til å drysse på kaken.

Smelt smør og pisk det sammen med sukkeret i en kjøkkenmaskin. Tilsett vaniljesausen og bland inn resten av det tørre. Pisk til den er luftig og fin. Hell røren over i langpanne og dryss over kanel og sukker. Stek den midt i oven på 175 grader i 40 minutter.

Tillsett gjerne epler eller plommer. Gir en himmelsk høstkake eller bytt ut kanelet med hakkede mandler.


Server kaken når den er varm med is eller krem...

Kaken er saftig og holder seg godt noen dager i kjøleskapet, eller del den opp i posjoner og frys den ned. Får du gjester er det bare å varme den opp i ovnen- og vips så får de nystekt kake til kaffen:O)

HIMMELSK DESSERT, NAM!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar