mandag 6. september 2010

Eplemos...

Ingenting er vel bedre enn hjemmelaget eplemos på brødskiva.

HJEMMELAGET EPLEMOS





1 kg epler
1,5 dl vann
3 dl sukker
kanelstang

Eplene skrelles fri for skall og kjerne og deles i 4. Legg bitene i kokende vann til de er møre. Ta vekk kjelen fra plata og rør godt om. Vil du ha eplemosen uten biter kan du bruke en stavmikser eller presse det gjennom et dørslag. Tilsett sukkeret i kjelen og la det hele koke i 7-8 min. Tas over i embalasje( plastbeger eller syltetøyglass med lokk)Legg en liten bit av kanelstangen på toppen av eplemosen og la den stå til avkjøling. Pga dårlig holdbarhet kan det fryses og tas opp etter bruk.

Ha det på brødskiva eller bruk det i eplepai og andre desserter..

Et perfekt høstpålegg! NAM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar